'Американската Терешкова' е сравнила Starliner и Crew Dragon с руските 'Съюз'

Астронавтът на НАСА Сунита Уилямс е коментирала за Business Insider преимушествата на новите американски пилотирани космически кораби Starliner и Crew Dragon по сравнение с руските 'Съюз' и американските Space Shuttle.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[26-06-2018] 'Американската Терешкова' е сравнила Starliner и Crew Dragon с руските 'Съюз'
Астронавтът на НАСА Сунита Уилямс е коментирала за Business Insider преимушествата на новите американски пилотирани космически кораби Starliner и Crew Dragon по сравнение с руските 'Съюз' и американските Space Shuttle.

Уилямс е отбелязала, че новите КК се отличават с използването в управлението на електронни дисплеи вместо механически превключватели, което 'упростява работата и прави нещата по удобни'. По нейно мнение , модернизацията на новите устройства от гледна точка на пилота не трябва да представляват проблем. От друга страна, Уилямс е пожелала , дисплеите на Starliner и Crew Dragon да визуализират повече информация поне в началния етап на полета.
Астронавтката е отбелязала , че костюмите за американските кораби са подобни на руските 'Сокол' , но 'изглеждат много по добре' и благодарение на използването на нови материали са много по удобни. Уилямс е указала на това , че вътре в Starliner и Crew Dragon е по просторно от колкото в 'Съюз' , но все още е относително тясно. Астронавтката е добавила ,че американските кораби позволяват да се 'ходи до тоалетна' по време на полета , но по добер да се изчака пристигането на станцията.
Уилямс е отбелязала, че забавянето на старта на Starliner и Crew Dragon е свързан с изискванията на НАСА , според които , новите кораби трябав да са три пъти по безопасни от Space Shuttle.
От 2011 'Съюз' е единственото средство ( ако не броим китайските кораби ) за доставка на хора на МКС. Стойноста на 'кресло' за американски астронавт от 2011 до 2018 се промени от 22 млн до 81 млн долара.
Американските компании Boeing и SpaceX бяха избрани от НАСА за създаване на пилотирани КК. За разлика от 'Съюз' , който е планиран да вози до 3 човека , Starliner (Boeing) и Crew Dragon (SpaceX) са способни да транспортират до седем астронавта. Изпитателните полети на Starliner и Crew Dragon са запланирани за септември и октомври 2018 съответствено. В случай на успех , корабът на Boeing с екипаж трябва да полети на 31 декември 2018, а на SpaceX на 17 януари 2019.
През 2015 НАСА избра четири астронавта , включително Уилямс , за наземно тестване на Starliner и Crew Dragon.Уйлямс има два рекорда между жените астронавти . Тя има най-много проведени излизания в открития космос ( седем ) и е рекордсменка по сумарно време на работа в открития космос ( 50 ч и 40 мин )
Съветската космонавтка Валентина Терешкова е първата жена полетяла в космоса на космически кораб. Освен това тя е единствената жена , която е летяла сама .
[www.lenta.ru]прочетена[128] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft