В САЩ успешно проведоха изпитание на системата от парашутната система на космическия кораб Starliner

Специалисти от корпорацията Boeing успешно са провели в щата Ню Мексико пети поред и заключителен тест на парашутните системи на новия космически кораб CST-100 Starliner. По информация от сайта на Boeing .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[26-06-2019] В САЩ успешно проведоха изпитание на системата от парашутната система на космическия кораб Starliner
Специалисти от корпорацията Boeing успешно са провели в щата Ню Мексико пети поред и заключителен тест на парашутните системи на новия космически кораб CST-100 Starliner. По информация от сайта на Boeing .

В съобщението се подчертава , че последните квалификационни изпитания са проведени в небето над изпитателния полигон 'Уайт Сандс' в щата Ню Мексико и са били най-сложните от провежданите досега. Опитния образец на кораба е бил издигнат с помоща на въздушен балон на височина 12.2км и след това пуснат свобно да пада. Изпитанията са предвиждали ситуация , при която два от парашутите са извън строя , а Starliner се приземява на останалите работещи пааршути. Образецът на кораба се е приземил , както е било запланирано на полигона на Армията на САЩ.
"Нашето внимание основно е съсредоточено към осигуряването на безопасноста на нашите астронавти , това успешно приземяване в сложни условия потвърждава стремежа на нашия екип за изпълняването на тази задача" е заявил вице президента на корпорацията Джон Малхоланд.
Всеки Starliner по план ще бъде снабден с дюжина парашути и въздушни падушки произведени от компанията Airborne Systems от Санта Ана ( щ Калифорния) и ILC Dover от щ Далвер. Тези съствани части на системата за безопасно приземяване вече са преминали квалифкационните изпитания - са уточнили от Boeing .
Корабът Starliner се разработва от Boeing. Неговият първи полет в безпилотен режим засега е запланиран за август 2019. Ккато по рано бе съобщено от НАСА ,с Boeing има договореност за това ,че първият изпитателен поле с екипаж към МКС да бъде реализиран едва след 'задълбочена техническа оценка на всички системи' на кораба и ще бъде по продължителен от запланираното по рано. Продължителноста на полета ще бъде уточнена по късно.
От 2011 към МКС от пилотираните кораби летят само руските 'Съюз'. През март 2019 , към МКС летя в безпилотен режим Crew Dragon на компанията SpaceX .
[ИтарТасс]прочетена[517] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft