От SpaceX са показали новият Crew Dragon

Основателят на SpaceX Илон Мъск в своя Твитер е показал официалния дизай на пилотираният КК Crew Dragon (Dragon 2), който ще се използва за доставка на астронавти до МКС .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[26-05-2018] От SpaceX са показали новият Crew Dragon
Основателят на SpaceX Илон Мъск в своя Твитер е показал официалния дизай на пилотираният КК Crew Dragon (Dragon 2), който ще се използва за доставка на астронавти до МКС .

Dragon 2 е дълбоко модернизирана версия на товарният Dragon , който успешнно лети до МКС. Корабът има моноблочна конструкция , в товарно пътнически режим ще позволява да се вози до 2.5т товари и до 4 астронавта . В пътнически режим , корабът ще вози до седем човека.(Руските Съюз возят до 3 човека)
Споразумението между НАСА и Роскосмос за доставка на астронавти до МКС с помоща на КК 'Съюз' изтича през есента на 2019. За изпращането на хора до МКС , SpaceX и Boeing създават пилотираните кораби Dragon 2 и Starliner съответствено. Като техните безпилотни изпитания са запланирани за ноевмри 2018 - полет на Starliner и декември на Dragon 2 .
През януари 2018 , Сметнаа палаа на САЩ е подговила отчет , в който се твърди , че с висока вероятност Dragon 2 ще премине сертификацията за пилотирани полети не по рано от декември 2019, а Starliner не по рано от март 2020. От НАСА вече разглеждат възможностите за превръщане на изпитателните пилотирани полети в оперативни , което предполага увеличаване на екипажа на МКС и сроковете на тяхното пребививане на МКС.
В момента само Русия и Китай имат оперативни възможности за доставяне на хора на околоземна орбита , но на Китай е забранен достъп до МКС поради ограничения от страна на САЩ.
[www.lenta.ru]прочетена[131] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft