Япония отмени първият старт на РН Epsilon

Първият старт на новата ракета носител Epsilon бе отменен няколко секунди преди старта. За Япония - ракетата носител Epsilon е първата за последните 12 години , принципиално нова разработка.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-08-2013] Япония отмени първият старт на РН Epsilon
Първият старт на новата ракета носител Epsilon бе отменен няколко секунди преди старта. За Япония - ракетата носител Epsilon е първата за последните 12 години , принципиално нова разработка.

По информация от центъра за управление на полетите в космическият центур Усинура , ракетата трябваше да стартира в 6:45 наше време на 27 август 2013 , но изключването на стартовите двигатели е станало по команда на техническия персонал ( по други данни по команда от компютъра управляващ старта ) , а не в резултат на авария . Засега няма точни данни по какви причини е прекратен старта, но от Jaxa са обещали да предоставят информация в най-скоро време.
Новата японска 3 степенна ракета Epsilon има височина 24 метра и работи на твърдо гориво , самата ракета тежи 91 тона , но в космоса може да извежда товари с маса до 1200кг, при това само на ниска орбита. Двете горни степени се базират на японската ракетна платформа M-V, която бе извадена от употерба през 2006г.
В рамките на първият старт на Epsilon , ракетата трябваше да изведе на орбита спътника PRINT-A (Spectroscopic Planet Observatory for Recognition of Interaction of Atmosphere), който е предназначен за изучаване на планетите от Слънчевата система . Първоначлно стартът трябваше да се проведе на 22 август , но тогава бе отложен тъй като инженерите от Jaxa откриха проблем в наземното оборудване за старта.
Ракетат Epsilon е единствената японска ракета , която има собствена на 100% автономна система за мониторинг на състоянието , която наблюдава за състоянието на всички системи на ракетата по време на старта и взема решения.
[CyberSecurity]прочетена[1227] коментари[2]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft