Русия разработва собствена служебна космическа станция

В РКК Енергия се арботи над създаването и извеждането в космоса на първата руска орбитална станция с фунции на космически порт

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-08-2021] Русия разработва собствена служебна космическа станция
В РКК Енергия се арботи над създаването и извеждането в космоса на първата руска орбитална станция с фунции на космически порт

"РОСС - Руска орбитална служебна станция. Това ще бъде следващ етап от космическата дейност на Русия .. . На станцията няма да има постояннен екипажа. РОСС ще бъде космически порт за малки космически апаратП се казва в съобщението.
По думи на представител на РКК Енергия, космонавите ще летят на РОСС на смени , а инфраструктурата на станцията ще може да обслужва орбитални апарати. РОСС се планира във вида на станция облак , когато в състава на станцията има не само ядро , но и летящи около нея автономни модули , които периодически се скачват с нея за обслужване.
"РОСС - това е творческо преосмисляне и технически по съвршенно завръщане към идеята за станция 'Мир-2'. Разполагането на 'Мир-2' също се предполага да бъде на високи ширини на планетата. Това ще позволи напълно да се наблюдава територията на Русия и особенно интересните с икономическа гледна точка райони на Арктика" се казва в съобщението.
През април , вицепремиерът Юрий Борисов е заявил , че състоянието на МКС не е много добро, и Русия може да се съсредоточи над създаването на собствена орбитална станция. Пред РКК Енергия е поставена задачата да осигури първият базов модул за новата руска орбитална станция към 2025, и това ще стане научно -енергетическия модул , който по рано се предполагаше да се изпрати към МКС през 2024.
Ген директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин в интервю за ТАСС е съобщил , че е изпратил писмо към вице премиера на РФ Юрий Борисов с подробна 'пътна карта' на проекта и материали от научно техническия съвет на Роскосмос. Тойе уточнил , че наклона на орбитата на РОСС (51.6 или 97,98 градуса ) ще бъде определено по време на ескизното проектиране.
[ИтарТасс]прочетена[68] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft