РН 'Съюз-2.1а' стартира успешно от космодрума Восточний .

Ракетата носител 'Съюз 2.1а' успешно изведе на орбита два 'Конопос-В' номер 5 и 6 , спътници за дистанционно изследване на Земята и 26 чуждестранни малки космически апарати.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-12-2018] РН 'Съюз-2.1а' стартира успешно от космодрума Восточний .
Ракетата носител 'Съюз 2.1а' успешно изведе на орбита два 'Конопос-В' номер 5 и 6 , спътници за дистанционно изследване на Земята и 26 чуждестранни малки космически апарати.

Стартът на ракетата носител от космодрума Восточний е преминал в планов режим.
Ускорителят 'Фрегат' се е отделил в 4.16 наше време, девет минути след старта.
Ускоретелят е извел на запланираните орбите двата апарата 'Конопус-В' с номера 5 и 6.
След което са били отдфелени и малките 26 чуждестранни спътника, които са били като допълнителен товар .
Ракетата носител 'Съюз-2.1а' стартира от космодрума Восточний в 04.07 наше врем на 27 декември 2018.
Този старт е четвърти в историята на руския далекоизточен космодрум .
Според обновената информация , апаратите Конопус са отворили слънчевите си панели и са установили връзка с Земята.
С малките космически апарати също е установена връзка.
Болшинството от 26 те апарата са американски . В това число 12 спътника Dove от типа кубсат , са разработени и произведени от компанията Planet Labs Inc. и трябва да влязат в състава на Flock 3k мпва групировка бизнес спътници за дистанционно изследване на Земята , допълнящи орбиталната групировка на компанията Planet , групировката се състоуи от над 100 спътника Dove .
Също така на орбита са изведени осен спътника от типа Lemur на американската компания Spire Global Inc , които са предназначени за получаване на сигнали от системите за автоматично разпознаване на морски съдове, прогноза на времето и наблюдение на въздушни апарати.
Освен това са били изведени и апарати ZACube-2, съзададени от специалисти на Технологическия университет на Капския полустров и на Френския южноафрикански технологически иснтитут , Lume-1, разработен от Университета Виго (Испания); GRUS на японската компания Axelspace, D-Star ONE (iSat) и D-Star ONE (Sparrow), принадлежащи на европейския интегратор на малки спътници ECM Space Technologies GmbH (Германия), а също така UWE-4, проектиран от Вюрцбургския университет (Германия).
[ИтарТасс]прочетена[68] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft