Астрноавт на НАСА е разказал , как ще изглежда излизането в открития космос на турист от МКС

Процедурата по излизане в открития космос не изисква особенна специална подготовка , за разлика от случая когато трябва да се свърши определена дейност и поради това , на туристите ще дадат възможност просто да 'излязат' и да се 'по помотаят ' насам натам , това я завил за РИА Новости астронавта на НАСА Джеффри Хоффман.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-06-2020] Астрноавт на НАСА е разказал , как ще изглежда излизането в открития космос на турист от МКС
Процедурата по излизане в открития космос не изисква особенна специална подготовка , за разлика от случая когато трябва да се свърши определена дейност и поради това , на туристите ще дадат възможност просто да 'излязат' и да се 'по помотаят ' насам натам , това я завил за РИА Новости астронавта на НАСА Джеффри Хоффман.

По рано тази седмица , от РКК 'Енергия' съобщиха, че има подписан договор с компанията Space Adventures за полети на двама туристи на КК 'Съюз' до МКС през 2023г. Съобщава се също така ,ч е единият от тези туристи може да реализира първото в историята излизане в открития космос от борда на станцията , придружен от руски космонавт. Както е заявил президента на Space Adventures Ерик Андерсон , няколко туристи са изявили желание да направят излизане в открития космос , но засега все още договор не е подписан с никой от тях.
"Аз не си представям , че те планират да обелакт туриста в скафандър и да му поставят задача при излизането в открития космос. Те просто ще го пуснат 'навън' , ще му дадат възможност да се помотае насам натам и после ще го върнат на станцията. " е казал Хоффман , бивш астронавт , професор от Масачусетския технологически институт.
Той има зад гърба си пет космически полета , и общо над 1.5 хиляди часа прекарани в космоса , 25ч от които в открития космос. Хоффман за своята кариера е направил четири излизания в открития космос , мечтаел е за полет до руската станция 'Мир' , но поради високия си ръст не е допуснат за полет на корабите 'Съюз' .
По думи на астронавта , просто излизането в открития космос не изисква такъв обем подоготовка , който е необходим на астронавтите , които се подготвят за дейности на външната повърхност на станцията.
"Голяма част от времето в подобна подготовка е нужна на астронавта , а да може да се научи как точно да свърши запланираните дейности. В случай с туристите , аз предполагам , че никой няма да ги накара да сменят елементи от станцията , и поради това няма да е нужно толкова време за подготовка , както при астронавтиет" смята астронавта на НАСА.
Той е подчертал , че обема подготовка зависи пряко от поставените задачи.
"Разбира се вие трябва да знаете как работи скафандъра , какво да правите ако има проблем с подаването на кислород . Но туристите , при проблем със скафандъра ще може да се върнат много бързо обратно на станцията" е подчертал Хоффман.
Астронавта , последния полет на който е бил през 1996 ,си задава въпроса за стойноста на излизането в открития космос за туристите.
"Интересно е да се разбере , колко те ( компанията ) вземат за това , тъй като скафандъра - това е много скъупо оборудване" е казал Хоффман.
Ръководитела на Института по космическа политика Иван Моисеев по рано е предположил , че едноседмичен полет в космоса може да струва в момента на турист около 50млн долара , а излизането в открития космос може да увеличи стойноста на 'ексурзията' четири пъти.
[РИА Новости]прочетена[124] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft