Новият екипаж ще долети до МКС за 6 часа.

Новият екипаж ще полети към МКС по 'кратката' схема , т.е. ще долети до станцията за шест часа, това са съобщили от прес службата на Роскосмос

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-11-2018] Новият екипаж ще долети до МКС за 6 часа.
Новият екипаж ще полети към МКС по 'кратката' схема , т.е. ще долети до станцията за шест часа, това са съобщили от прес службата на Роскосмос

"Тази експедиция ще лети по 'кратката' схема. Стартът на пилотираният КК 'Съюз МС-11' с екипаж е запланиран за 3 декември 14.31 мск ( 13:31 наше време) , скачването с МКС е запланирано за същия ден в 20:36 мск ( 19:36 наше време ) " са казали от Роскосмос.
Предишният екипаж - космонавта на Роскосмос Алексей Овчинин и астронавта на НАСА Ник Хейт, които не успяха да долетят до станцията на кораба 'Съюз МС-10' поради авария на РН 'Съюз-ФГ' , трябваше да летят по 2 дневната схема.
На 'Съюз МС-11' в състава на експедицията ще полетят Олег Кононенко / Роскосмос, Ан Макклейн /НАСА и Давид Сен-Жак - от канадксото космическо агентство. Техния полет бе планиран за края на декември , но поради аварията на РН 'Съюз-ФГ' бе преместен за 3 декември .

Носителят 'Съюз-ФГ' с пилотираният КК 'Съюз МС-10' претърпя авария на 11 октовмри малко след старта от космодрума Байконур. Комисията стигна до извода , че аварията е станала в резултат на удар на един от страничните блокове на първата степен с втората степен , на етапа на разделяне на степените , на въпросния блок не е работела системата за отвеждане на блока в страни от ракетата , поради повреда на датчик по време на сглобяването . Овчинин и Хейт не пострадаха , тъй като планово отработи системата за аварийно спасяване на екипажа . Това е първо за 35 г извънредно проишествие при старт на пилотиран кораб.
[ИтарТасс]прочетена[116] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft