Частни американски компании , планират да започнат изпращането на туристи в космоса в близките две години

2ч или 11 мин , толкова ще отнема туристическия полет , който предлагат на своите бъдещи клиенти компаниите Virgin Galactic и Blue Origin - водещите частни американски компании , които планират да реализират планове в областа на космическия туризъм в най-скоро време.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-09-2017] Частни американски компании , планират да започнат изпращането на туристи в космоса в близките две години
2ч или 11 мин , толкова ще отнема туристическия полет , който предлагат на своите бъдещи клиенти компаниите Virgin Galactic и Blue Origin - водещите частни американски компании , които планират да реализират планове в областа на космическия туризъм в най-скоро време.

"Суборбиталния полет на космическия кораб New Shepard ще продължава 11 мин , това е съобщила ръководителя на стратегическата програма на Blue Origin Ариана Корнелл, в изказване в Аделаида , на международния конгрес на астронавтите в Аделаида. Една трета от капсулата ще бъде с илюминатори. Капсулата, меко ще се приземява в района на Тексас , с помоща на три парашута. Подоготовката на участниците вполета ще бъде интензивна , но краткотрайна - ще продължава само един ден" .

Няма никаква надпревара
"Ние искаме да изпратим хора в космоса след една две години - е казала Корнелл в беседа с журналисти . До тогава ще реализираме няколко тестови полета , без хора. Разберете добре , няма никаква надпревара, ние ще изпратим хора в космоса едва след като бъдем готови да направим това, т.е. когато сме напълно удовлетворени от работата на цялата система. Ако за това бъде необходимо повече време , значи първият полет ще бъде реализиран по късно" .

New Shepard стартира вертикално с помоща на едностепенна ракета за многократно използване , то кораба SpaceShipTwo на компанията Virgin Galactic ще бъде доставян на стартова височина (около 20 км) от самолета White Knight Two, след което самостоятелно ще се издига до височини около 100км .

"Суборбиталния полет ще продължава около два часа , а подготовката за него ще отнема три дни, това е разказал за журналисти вицепрезидента на Virgin Galactic Ричард Далбелло. Общо на борда ще има шест човека . Основателят на нашата компания Ричард Бренсон , нееднократно е заявявал , че иска да направи космосът демократичен , така че при подбора на участници ние няма да търсим супер герои - в космоса ще може да полетят хора от всякакви възрасит , националности и физически възможности. Напримерн ( парализираният известен английски физик ) Стивън Хокинг също иска да лети. "
"Ние планираме да започнем полети през 2018, това е съобщил Далбелло в беседа с журналисти. Ние провеждаме изпитателни полети , и всеки от тях ни приближава до възможноста за първи реален полет с туристи. С други думи , отговора на въпроса за сроковете зависи от тези предварителни полети. "
"Засега всичко върви по план , и това ни позволява да се надяваме , че полетът с туристи ще бъде реализиран през следващата година. Ние още сега сме напълно уверени в това , че ще успеем да реализираме полет с двама професионални пилоти през следващата година"

Отговаряйки на въпрос на журналист , Далбелло се е съгласил с мнението на колегите от Blue Origin , че няма съперничество в плановете за срока за започване на редовни полети с туристи.
"Ние се допълваме , е пояснил той. Ние използваме различни технологии за извеждане в космоса , и колкото повече полети има , толкова по ниски ще са цените. Аналогична ситуация е имало в миналото с пътническата авиация - отначало билети са можели да си позволят само много богати хора, а сега това е маов вид транспорт. "
Ръководителите на Blue Origin и Virgin Galactic са обявили , че никакви възрастови ограничения за космическите туристи няма да има . Но това не е точно така. Отговаряйки на въпрос на учасник в конгреса , можели да вземе със себе си баба си на 70 г и племеницата на 5 г , Корнелл и Далбелло са казали , че бабата ще може да полети , но племеницата не .
Те са уточнили , че са задължени да изпълняват правилата на Федералното управление за гражданска авиация на САЩ , според които в космоса може да летят хора навършили 18г.
[ИтарТасс]прочетена[84] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft