Решението за възможни изменения в програмата на МКС поради повредата на КК 'Съюз' ще бъде взето през януари 2023

Решението за работата на екипажа на МКС , наземните специалисти и възможните промени в програмата на полета на станцията ще бъде взето в началото на 2023. По информация от прес релиз на Роскосмос.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[28-12-2022] Решението за възможни изменения в програмата на МКС поради повредата на КК 'Съюз' ще бъде взето през януари 2023
Решението за работата на екипажа на МКС , наземните специалисти и възможните промени в програмата на полета на станцията ще бъде взето в началото на 2023. По информация от прес релиз на Роскосмос.

"През януари 2023, на основата на изводите на работните групи , комисията ще вземе организационни решения за по нататъчни действия на наземниет специалисти и екипажа на руския сегмент на МКС ,а също така по възможни промени в програмата на полета на станцията" са отбелязали в Роскосмос.

Проблема със "Съюз"

Работните групи са установили , че пробивът на радиатора на системата за терморегулиране на КК 'Съюз МС-22' е в резултат на външно механическо въздействие.
На 27 декевмри в Централният научноизследователски институт по машиностроене е имало съвещание , на което са обсъдили ситуацията с пилотираният КК 'Съюз МС-22' на МКС. "Бяха изслушани изводите на двете работни групи , сформирани за изясняване на причините за аварийната ситуация, анализ на техническото състояние на кораба и съставяне на препоръки за по нататъчни действия. Установе е , че пробиват на радиатора на системата за терморегулиралне на КК е станал в следствие на външна механическа повреда." се казва в съобщението.
На 15 декевмри , при подготовка за излизане за извънкорабни дейности на руските космонавти е зафиксирано падане на налягането на външната система за терморегулиране на пилотираният КК 'Съюз МС-22'. Визуалната проверка на кораба от станцията е потвърдила изтичане на реагент, поради това извънкорабните дейности са отменени. На 16 декевмри са проведени ред тестове на системите на кораба , в това число проверка на неговата система за управление на движението с кратковременно включване на двигателите за скачване и ориентация. Тестовете са показали , че други повреди няма.
На 18 декември , с помоща на камерите за дистанционо наблюдение на манипулаторът , е била изучена външната повърхност на 'Съюз' . Анализът на данните е позволил да се открие вероятното място на повреда на приборно агрегатния отсек на кораба. По предварителни данни , повредата може да е резултат от попадане на микрометеорид или космически боклук във външният хладилник-радиатор, който е разположен на приборно агрегастния отсек на кораба.
[ИтарТасс]прочетена[108] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft