САЩ са изучили заявлението на Индия за космическия боклук след противоспътниковото изпитание

От САЩ са разгледали заявлението на индйската страна за намерението да се избегнат проблемите с космическия боклук по време на противоспутниковото изпитание.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[28-03-2019] САЩ са изучили заявлението на Индия за космическия боклук след противоспътниковото изпитание
От САЩ са разгледали заявлението на индйската страна за намерението да се избегнат проблемите с космическия боклук по време на противоспутниковото изпитание.

"Държавния департамент е разгледал заявлението на примиер министъра на Индия Моди за противоспътниковото изпитание. В рамките на нашето здраво стратегическо партньорство с Индия , ние ще продължим да преследваме общи интереси в космоса и научно техническо сътрудничество , включително охрана и безопасност в космоса " са съобщили от Държавния департамент.
"САЩ сериозно се безпокои за проблемите на космическия боклук. Ние сме разгледали заялението на властите на Индия , че изпитанията са проведени по начин , който ще избегне проблемите с космическия боклук" са заявили от дипломатическото ведомство на САЩ .
Както са съобщили по рано от Министерството на външните работи на Индия , изпитанията на противоспътникова ракета , получила названието 'Мисия Шакти' са проведени на 27 март. Стартът е проведен от ракетен полигон , разположен на остров Абдул Калам в Бенгалския залив окло бреговете на щата Одиша. Апаратът който е използван за цел е бил нефунциониращ индийски спътник. Изпитанията са били напълно успешнио и са постигнали всички запланирани резултати.
От дипломатическото ведомство на Индия са заявили , че изпитанията са проведни на относително малка височина , за да може след тях да не остане космически боклук. Всички парчета , на които се е разпаднал унищожения апарат , ще паднат на Земята в течение на няколко седмици.
[ИтарТасс]прочетена[75] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft