Американската совалка X-37B се завърна след продължителнас секрена мисия

По време на мисията , совалката е доставила на орбита нови компактни спътници. Това бе публикувано в неделя на сайта на ВВС на САЩ .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[28-10-2019] Американската совалка X-37B се завърна след продължителнас секрена мисия
По време на мисията , совалката е доставила на орбита нови компактни спътници. Това бе публикувано в неделя на сайта на ВВС на САЩ .


"Успешно приземилата се совалка X-37B , е завършила най-прължителния до момента полет и успешно се с правила с поставените задачи - това е заявил представителя на ВВС на САЩ Ренди Уолден. - В рамките на тази мисия , са проведени експерименти в изследователска лаборатория на ВВС , а също така са доставени някои спътници на орбита. "
Секретната мисия на X-37B завърши след 780 дни полет на околоземна орбита. Предишния рекорд на космоплана бе 718 дни. По информация от ВВС на САЩ , следващата мисия ( шеста ) е запланирана за 2020г.
Корпорацията Боинг започна създаването на X-37B през 1999г под егидата на НАСА и според данните са произведени поне два екземпляра. През 2004 г програмата е засекретена и предадена на ВВС на САЩ . Според информацията разпорстранена от Пентагона , космоплана е способен бързо да променя орбитата си и да маневрира.
[ИтарТасс]прочетена[83] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft