Макет на руския КК 'Федерация' ще бъде подложен на изпитания в аеродинамическа тръба

Макет на новият руски пилотиран космически кораб
Федерация' ще бъде подложен на серия изпитания в аеродинамическа тръба в Централния аерохидродинамически институт , по информация от ТАСС.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-04-2018] Макет на руския КК 'Федерация' ще бъде подложен на изпитания в аеродинамическа тръба
Макет на новият руски пилотиран космически кораб
Федерация' ще бъде подложен на серия изпитания в аеродинамическа тръба в Централния аерохидродинамически институт , по информация от ТАСС.

"Макетът на корабът е бил доставен в института за провеждане на серия изпитания в аеродинамически тръби , експериментите вече се провеждат в момента. Планира се , модела да бъде изпитан в условия на свръхзучкови и хиперзвукови потоци " е казал източник от космическия отрасъл , като не е уточнил сроковете за начало и край на изпитанията. По негови думи , ще бъдат изучени разпределението на налягането на повърхностите на кораба при движение в атмосферата, ще се строи схемата на обтичане на макета от въздуха и тн.
За разлика от 'Съюз' , 'Федерация' ще се установява на ракетата в открит вид - повърхноста на носовата част на кораба ще изпълнява функция на челен обтекател.
Източника е уточнил , че в ЦАГИ ще бъде проведено и изследване за поведението и управляемоста на кораба във въздуха по време на аварийно отделяне от ракетата при старт или по време на извеждане в космоса.

КК 'Федерация' е разработка на РКК 'Енергия' и е прдназначен за доставка на хора и товари на околоземна орбита , а също така за полети до Луната, като численоста на екипажа може да бъде до четири човека
В режим на независим полет , корабът ще може да лети до 30 денонощия , а в състава на орбитална станция - до година. За извеждане на 'Федерация' в космоса се планира да бъде използвана РН 'Съюз-5' .
[ИтарТасс]прочетена[103] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft