Директорът на ИМБП е заявил , че жени трябва да влизат в състава на екипажите на междупланетните мисии

Задължително трябва да има жени в състава на екипажите на лунните мисии и мисиите за освояване на далечния космос. Такова мнение е изказал пред журналисти директрът на ИМБП Олег Орлов.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-12-2018] Директорът на ИМБП е заявил , че жени трябва да влизат в състава на екипажите на междупланетните мисии
Задължително трябва да има жени в състава на екипажите на лунните мисии и мисиите за освояване на далечния космос. Такова мнение е изказал пред журналисти директрът на ИМБП Олег Орлов.

"На текущия момент , от гледна точка на задачи за междупланетни полети , разбира се че се разглежда смесени екипажи . Безусловно" това е казал Орлов.
По негови думи , иститута в рамките на програмата SIRIUS (Scientific International Research In Unique Terrestrial Station), с която сега се занимава института , отработва в това число и формирането на смесени екипажи . "Ние изучаваме възможностите за разнополови екипажи , тъй като има въпроси свързани с психологията , социалните взаимоотношения , въпроси за изпълняване на задълженияат и т.н. Именно над това работим в момента" е отбелязал Орлов.
Както е съобщил , главния менаджер на този проект , замдиректора на ИМБП Марк Белаковски , на 9-10 януари , комисия от лекари и експерти ще избере 10 човека , които ще започнат тренировки от 14 януари. "Екипажа ще бъде от 6човека . По наше общо мнение с американските колеги , трябва да има поне две жени , а най-добре три " е казал Белаковски.
Експеримента по четиримесечната изолация SIRIUS ще започне на 1 март 2019. Сценария на експериментите ще имитират полет до Луната - полет до там , с последващо облитане и търсене на място за кацане, кацане на 4 члена от екипажа за провеждане на операции на повърхноста , престой на повърхноста на Луната и дистанциооно управляване на лунен ровер за подготовка на база , завръщане на Земята.
За цялата история на съветската и руска космонавтика на орбита са били само четири жени : Валентина Терешкова, Светлана Савицкая, Елена Кондакова и Елена Серова. В момента в състава на космонавтите има една жена - Ана Кикина.
[ИтарТасс]прочетена[63] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft