Учени са предложили да бъдат изпратени мишки в първият окололунен полет на новия кораб 'Федерация'

Мишки може да бъдат изпратени в първият полет около Луната за изучаване на влиянието на космическите фактори на организмите. За това е съобщил пред журналисти , директора на ИМБП Олег Орлов.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-12-2018] Учени са предложили да бъдат изпратени мишки в първият окололунен полет на новия кораб 'Федерация'
Мишки може да бъдат изпратени в първият полет около Луната за изучаване на влиянието на космическите фактори на организмите. За това е съобщил пред журналисти , директора на ИМБП Олег Орлов.


"Ние направихме официално предложение в рамките на разработката на свръхтежката РН , където се предвижда полет към Луната на макет на космически апарат. Предложението е макетът да е организиран като биологически спътник, за да може в условията на реален полет около Луната по този сценарий , който ще се използва за пилотирани полети , да се проведат изпреварващи изследвания върху биологически обекти " е казал Орлов, като е добавил , че засега това е само предложение и няма официално решение. Ученият е отбелязал , че именно по такъв път са вървели учените които са подготвяли полета на Юрий Гагарин.
Замдиректора на ИМБП Владимир Сичев е уточнил , че ако се появи възможност за използване на перспективвния транспорно пилотиран кораб 'Федерация' , то учените ще изпратят на него към Луната мишки. Гризачите са избрани като основен обект за изследване, тъй като са добре изучени. "И тъй като корабът е достатъчно голям , ние ще се постаарем да увеличим и количеството животни. За да може да се получат достоверни резулатати е необходимо да се провеждат много еднотипни експерименти и тогава ние ще имаме увереност в достоверноста на крайния резултат" е казал Сичев.
'Федерация' се разработва от РКК 'Енергия' . Корабът е предназначен за доставка на хора и товари както на околоземна орбита , така и в далечния космос. В режим на самостоятелен полет , корабът може да се намира до 30 денонощия , а в състава на орбиталната станция - до една година.
Както по рано са съобщили от прес службата на РКК 'Енергия' , в момента ,за провеждане на независими и комплексни изпитания е предоставен основния обем от работка конструкторска документация. Разгърнато е производство на макети на отсеци на кораба, включително конструкция и бордовите системи . Началото на полетните изпитания на 'Федерация' в безпилотен режим е запланирано за 2023г.
----------------
само за информация - за 2019 има запланирани полети на 3 - три нови американски пилотирани кораба - Dragon-2, Starliner i Orion
+ поне два за суборбитални полети - на Virgin Galactic и New Glenn на Blue Origin. Може да добавим и Dream Chaser на Sierra Nevada .
----------------
[ИтарТасс]прочетена[105] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft