Публикувана е снимка на вътрешната част на 'Dragon'

Холаднският астронавт Андре Куйперс е публикувал в интернет снимка на вътешната част на космическият кораб 'Dragon' ( 'Дракон') . Снимките моге да се разгледат тук

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-05-2012] Публикувана е снимка на вътрешната част на 'Dragon'
Холаднският астронавт Андре Куйперс е публикувал в интернет снимка на вътешната част на космическият кораб 'Dragon' ( 'Дракон') . Снимките моге да се разгледат тук

В описанието на снимката Куйперс е отбелязал , че вътрешната част на апарата изглежда много красиво и съвременно . Той също така е добавил , че светлината от сините светодиодни лампи създава усещането за снимчна площадка на фантастичен филм. "Това е разбираемо , нали корабът идва от Лос-Анжелис" - казва астронавта.
Частният космически кораб Dragon излетя на 22 май 2012г , а се скачи с МКС на 25 май . Кораба бе захванат от манипулатора Canadarm2 и след около 2часа бе физически скачен към модула Хармони. Това е първи полет на частен космически кораб към МКС в историята на космонавтиката.
През деня на 26 май , след проверката за херметичност и вземане на проби на въздуха , астронавтите са отворили рпеходните люкове между космическият кораб и станцията. " По своята вместителност , напомня за багажника на моя пикап , а мирише вътре като в нов автомобил " - е разказал Дон Петтит , който един от първите ( заедно с командира на екипажа Олег Кононенко) са влезли вътер в кораба.
Товарният кораб достави на орбита 500 кг 'не жизнено важни' товари - товари , без които астронавтите може съществуват. Това са предимно дрехи , оборудване за експерименти и някои други неща. А също така оборудване за няколко експеримента подготвени от ученици и студенти . Разтоварването на кораба ще продължи 4 дни .
[www.lenta.ru]прочетена[402] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft