Джеф Безос е разказал за плановете си по разработката на апарат за кацане на Луната

Джеф Безос, който е ръководи Amazon и Blue Origin, е един от най-богатите хора в света , смята , че в обзоримо бъдеще , на Луната ще бъдат създадени селища за хора , а в по далечна перспектива, в космоса ще бъде преместена тежката промишленост.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-05-2018] Джеф Безос е разказал за плановете си по разработката на апарат за кацане на Луната
Джеф Безос, който е ръководи Amazon и Blue Origin, е един от най-богатите хора в света , смята , че в обзоримо бъдеще , на Луната ще бъдат създадени селища за хора , а в по далечна перспектива, в космоса ще бъде преместена тежката промишленост.

В беседа с журналисти на научна конференция в Калифорния , посветена на разработки за космоса , Безос е разказал и за плановете си по разработката на модул за кацане на Луната.
В близко време милиардера разчита да снизи стойноста на суборбиталните полети , и сега неговата компания Blue Origin активно работи над изпитанието на своя суборбитален кораб New Shepard. Последният успешен изпитателен полет на този кораб и неговото приземяване бе проведено на 30 април. Освен това , към 2020 Blue Origin планира да извежда на орбита корабите за многократно използване New Glenn.
По мнение на Безос , в по отдалечена перспектива , той смята , че милиони хора ще работят в космоса , също така тежката промишленост ще бъде преместена в космоса , в това число и на Луната. Той е пояснил , че заводите в космоса ще може да работят денонощно на слънчева енергия.
А по отношение на организирането на бази на Луната , Безос предлага за начало да се разработи космически апарат за кацане на повърхноста на Луната. По време на конференцията , той е показал тримерен модел на такъв апарат, който ще бъде в състояние да пренася до Луната около пет тона товар, а също така да транспортира хора до там . По думи на милиардера при добра подръжка, този проект може реално да бъде реализиран към средата на 2020те години . В този контекст , той предлага да се сключи парньорско споразумение с НАСА . "Ние ще направим това, даже и ако НАСА не се съгласи . Ние рано или късно ще направим това, но ако имаме партньорство с НАСА , бихме постигнали целите по бързо"
По темата за създаване на автоматични модули за изпращане на Луната , през последните години се занимават няколко американски компании, но става въпрос за изпращане на апарати роботи , които да заложат фундамет за изпращане на товари и хора на Луната. Безос говори за по големи модули.
Основаната от Безос през 2000 Blue Origin - е една от няколкото частни фирми , които планират да реализират редовни туристически полети в космоса. Съвместно с консорциума United Launch Alliance, създаден от корпорациите Boeing и Lockheed Martin , компанията разработва нов двигател , който трябва да замени руския РД-180 , който се използва в първата степен на РН Атлас 5.
Най-актуалния проект на Blue Origin е New Shepard - кораб за суборбиталнио космически полети по балистическа траектория със скорост , която е по малка от първа космическа , т.е. недостатъчна за извеждане на орбита на спътници . Предполага се , че New Shepard ще може да вози на борда си до 6 пътника. От компанията не казват , колко ще струва полетът за един човек , но според експертите цената ще е около 200-250 хил долара.
[ИтарТасс]прочетена[81] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft