Ръководството на Роскосмос ще обсъди през декември възможност за изпращане на МКС на унгарски анстронавт

Ген директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин през декември ще обсъди с унгарската страна възможноста за подготовка и изпращане на МКС астронавт от Унгария.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-11-2019] Ръководството на Роскосмос ще обсъди през декември възможност за изпращане на МКС на унгарски анстронавт
Ген директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин през декември ще обсъди с унгарската страна възможноста за подготовка и изпращане на МКС астронавт от Унгария.

"Предварителните резултати от проработването на възможностите за подготовката на унгарски комоснавт за изпращане на МКС , а също и други перспективни направления на руско-унгарското сътрудничество в областа на космоса се планира да бъдат обсъдени с унгарската страна в рамките на предстояща среща на Дмитрий Рогозин през декември 2019 " са казали от корпорацията.
От Роскосмос са уточнили , че въпроса за изпращане на унгарски астронавт за първи път е повдигнат в рамките на двустранните преговори през май 2019. "В момента предложението от унгарската страна се намира в процес на разработка от заинтересуваните подразделения на Роскосмсо" са казали от прес службата.
По рано ръководителя на Министерството на външните работи на Унгария Петер Сийярто е съобщил на среша на Съвета на ЕКА , че Унгария води преговори с Роскосмос за изпращане в космоса на втория в историята унгарски астронавт. По негови думи , планира се унгарския астронавт да полети към МКС през 2024.
За първи път Унгария изпрати човек в космоса през 1980 по програмата 'Интеркосмос' с помоща на съветските кораби 'Съюз' . Първият унгарски астронавт бе Берталан Фаркаш , на който след завръщането от космоса бе присвоено званието Герой на Унгарската Народна Република. В космоса той прекара около седем денонощия.
[ИтарТасс]прочетена[71] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft