Blue Origin проведе осми тест на New Shepard

Компанията Blue Origin проведе успешен осми тест на суборбиталната ракета носител New Shepard .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[30-04-2018] Blue Origin проведе осми тест на New Shepard
Компанията Blue Origin проведе успешен осми тест на суборбиталната ракета носител New Shepard .

Стартът на ракетата за много кратно използване New Shepard бе даден в 20:07 наше време от площадка в щ Тексас. ( стартът бе отложен с няколко часа поради метео условия ) . За тази ракета това е втори полет , като първият бе проведен през декември 2017.
В рамките на проведеното изпитание , на борда на капсулата е имало научни прибори на НАСА и университет от Германия, а също така отново е пътувал манекена , с множество датчици за измерване на различни показатели.
В съответствие с разработваната от Blue Origin технология , след стартът , капсулата се е отделила от носещата ракета , след което се е приземила с помоща на парашути, а ракетата носител от своя страна е направила вертикално кацане в запланирания район.
При това изпитание са достигнати нови 'висини' - капсулата се е издигнала на височина 107 км , което е нова максимална височина.
Както са съобщили от компанията, това е третата ракета носител . Първата претърпя авария при кацане през 2015, втората направи пет безаварийни кацания след тестови суборбитални полети , след което прекрати стартовете.

[РИА Новости]прочетена[97] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft