В Китай са разказали за етапите по създаването на съвместна с Русия лунна станция

Създаването на руско-китайската научна станция на Луната ще включва три етапа в периода до 2035г, това се казва в съобщение на spacenews.com по презентация демонстрирана в събота по време на Дните на китайския космос в Нанкин .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[30-04-2021] В Китай са разказали за етапите по създаването на съвместна с Русия лунна станция
Създаването на руско-китайската научна станция на Луната ще включва три етапа в периода до 2035г, това се казва в съобщение на spacenews.com по презентация демонстрирана в събота по време на Дните на китайския космос в Нанкин .

През март ген директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин и ръководителят на Китайската национална космическа администрация Чжан Кецзян подписаха от името на правителствата на страните меморандум за взаиморазбиране по сътрудничеството в областа на създававне на Международна научна лунна станция (МНЛС)
Според презентацията , първият етапа , който е запланиран до 2025 г ще включва стартове към Луната на руските станции 'Луна-25' (през 2021 , с кацане ) , 'Луна-27' ( през 2025 , с кацане ) и орбиталната 'Луна-26' ( през 2024) , а също така китайските 'Чанъе-6' и 'Чанъе-7' (през 2024 и двете , с кацане ) . Като се използват данните от тези станции ще бъде определено мястото за строителството на МНЛС в района на южния полюс на Луната.
Вторият етап е запланиран за 2026-2030. В този етап е предвидено изпращането към Луната на - руската станция 'Луна-28' ( през 2027 , с кацане ) и китайската 'Чанъе-8' ( през 2028 , с кацане ) . С това ще бъде поставено началото на строителството на МНЛС.
Третият етап е в периода 2030-2035.
Планираната от Русия и Китай Международна научна лунна станция ще бъде комплекс от експериментално изследователски средства , създавани на повърхноста и на орбита около Луната, който е предназначен за многопрофилни и многозадачни научно изследователски дейности , включително изучаване и използване на Луната , лунни наблюдения , фундаментални изследователски експерименти и проверка на технологии а възможни продължителни безпилотни дейности и перспетиви за присъствие на хора на Луната.
[Новости Космонавтики]прочетена[230] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft