За полет на руски космонавти на Луната ще са нужни до шест старта на РН Ангара

За организацията на пилотиран полет на руски космонавти до Луната ще са нужни от четири до шест старта на тежката РН 'Ангара-А5В' от космодрумите Плесецк и Восточний, това е съобщил за ТАСС източник от ракетно космическият отрасъл.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[30-11-2015] За полет на руски космонавти на Луната ще са нужни до шест старта на РН Ангара
За организацията на пилотиран полет на руски космонавти до Луната ще са нужни от четири до шест старта на тежката РН 'Ангара-А5В' от космодрумите Плесецк и Восточний, това е съобщил за ТАСС източник от ракетно космическият отрасъл.

По думи на източника, полета до Луната е възможен по схемата , предвиждаща предварително извеждане на орбита на нужните модули. Отначао на ниска околоземна орбита ще бъде изведен лунният модул за излитане-кацане , след това ускорителя с ефективни криогенни горивни компоненти . Трети на орбита ще се изведе пилотираният кораб , четвърти още един ускорителен блок.
След достигане на луннат орбита , екипажа се спуска на Луната с модула за кацане-излитане , изпълнява програмата от изследвания , и се завръща на орбита , след което кораба се завръща на Земята.
Като , преди организирането на пилотираният полет , трябва да се проведе още един двоен старт на 'Ангара-А5В' , който да достави на повърхноста на Луната първият експедиционен модул за лунна база.
"По този начин , за пълноценна руска експедиция до Луната са нужни шест старта на РН 'Ангара-А5В' " това е заявил източника.
По рано , директора на РКК 'Енергия' Владимир Солнцев бе завил , че за полет до Луната ще са нужни четири старта на 'Ангара' .
Както е разказал източника, планира се стартовете да се провеждат от Восточний и от Плесецк , по два с малки разлики по време . Според предполагаемата схема , след извеждане на модулите на орбита , ще бъде проведено скачване на комплекса , който ще е с маса около 70 тона , след което така създаеният комплекс ще полети към Луната . В края на пътешествието , на около лунна орбита ще бъде доставено 'полезен товар '18-20' тона.
Според предварителните планове , първият пилотиран полет на руски космонавти до Луната е възможен към 2029г. За това време се планира да се проведе облитане на Луната , изпитания и квалификация на космическите средства за следващата пилотирана мисия. Но подобен проект може да стане реалност само в случай , че има нужното финансиране за разработка на новият пилотиран транспортен кораб , новата тежка ракета 'Ангара-А5' , лунните ускорителни блокове и другата необходима ракетно космическа техника и инфраструктура.
[ИтарТасс]прочетена[1163] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links