Нова Ракета Носител , разработена в Китай ще изведе на орбита шест спътника при първия си старт

Новата китайската ракета носител на твърдо гориво 'Куайчжоу-11' по време на първият си старт ще изведе на орбита шест космически апарата. По информация от Централната телевизия на Китай.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[31-08-2017] Нова Ракета Носител , разработена в Китай ще изведе на орбита шест спътника при първия си старт
Новата китайската ракета носител на твърдо гориво 'Куайчжоу-11' по време на първият си старт ще изведе на орбита шест космически апарата. По информация от Централната телевизия на Китай.

Точната дата и място на старта не се уточнават. Известно е че извеждането на товари с новата ракета ще е двойно по евтино, от колкото с нейната предшественица 'Къачжоу-1А' - всеки кг полезен товар ще струва около 10хил долара вместо 20хил долара.
"Като правило , в момента , при извеждане на орбита на от малки комерчески ракети един кг струва от порядъка на 25-40 хиил долара . 'Куайчжоу-11' чувствително ще повиши конкурентноспособоста на китайските космически технологии от подобен род" са заявили от Китайската корпорация за аерокосмическа наука и промишленост.
Първите твърдогоривни малогабаритни ракети носители от серията 'Куайчжоу' - 'Куайчжоу-1' и 'Куайчжоу-2' бяха изстреляни от Китай през 2013 и 2014. 'Куайчжоу-1' може да доставя на орбита товари до 300 кг.
През септември 2016 местни СМИ съобщиха , че в град Ухан (централна провинция Хубей) ще бъде създадена бизнес база за космическа промишленост , която ще се специализира за разработка а ракети носители и сспътници, бизнес стартове и обработка на данни получени от орбита. Очаква се , че към 2020 тази база ще произвежда до 50 ракети и 140 спътника в година.
'Куайчжоу-11' ще може да доставя товари с маса до 1 тон на височина 700км, първият старт е планиран за тази година.
[ИтарТасс]прочетена[67] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft