По последни данни , китайската станция Тянгун-1 ще падне на 1 април или по късно

По обновени данни от ЕКА , китайската космическа станция 'Тянгун-1' ще навлезе в плътните слеове на атмосферата на 1 април около 13ч наше време, плюс минус 9 часа.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[31-03-2018] По последни данни , китайската станция Тянгун-1 ще падне на 1 април или по късно
По обновени данни от ЕКА , китайската космическа станция 'Тянгун-1' ще навлезе в плътните слеове на атмосферата на 1 април около 13ч наше време, плюс минус 9 часа.

Както вече е известно , нефунциониращата китайска станция ( реално е само един модул ) се движи не управляемо и пада. Според последните изследвания от отдела по космически неуправляеми обекти ( боклук) на ЕКА , поради ниската слънчева активност , космическа станция се снижава по бавно от предвиденото.
В обновеното съобщение на ЕКА се казва , че 9.5т ната космическа станция ще падне на Земята след обяд на 1 април. Това е поради по ниската от предвидената активност на Слънцето.
Тянгун-1 се движи по всепо ниска орбита . Когато Слънцето е по активно , частиците на слънчевия вятър удрят по интензино земната атмосфера и като резултат тя се раздува, и съответно това влияе на различните обекти на орбита.
Колкото по силно е триенето в слоевете на атмосферата, толкова по бързо Тянгун-1 ще падне. Но тъй като в момента слънчевата активност е по ниска , и съответно раздуването на атмосферата е по малко. И по този начин Тянгун-1 изпитва по малко триене и ще пада по бавно от предвиденото, казват експертите от ЕКА.
Специалистите от ЕКА казват , че времето когато станцията ще падне на Земята все още варира и не може точно да се орпедели. Когато все пак това стане , парчетата от станцията ще паднат на Земята между 43 градуса на север и 43 градуса на юг от екватора. В тази зона има много населени места с много бройно население.
прочетена[115] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft