Индия планира да изстреля ракета носител с увеличена товароподемност.

Индийската организация за космически изследвания ISRO планира на 5 юни 2017 да изстреля РН GSLV-Mk III-D1 със спътник с маса 3.2т , това е съобщил директора на ISRO Киран Кумар.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[31-05-2017] Индия планира да изстреля ракета носител с увеличена товароподемност.
Индийската организация за космически изследвания ISRO планира на 5 юни 2017 да изстреля РН GSLV-Mk III-D1 със спътник с маса 3.2т , това е съобщил директора на ISRO Киран Кумар.

По рано този старт бе запланиран за май месец, но бе отложен за началото на юни. В интервю за Times of India Кумар е уточнил че стартът ще е за 5 юни.
"След над 200 изпитания , които ние проведохме на различни компоненти на тази ракета с увеличена товароподемност , ние планираме да проведем старт на 5 юни" е заявил Кумар.
Ракетата , която трябва да изведе на орбита комуникациония спътник GSAT-19 с маса 3.2т , е разработена в рамките на програмата на ISRO по увеличаване на товароподемноста на индийските ракети носители . Сега ракетите от серията GSLV са способни да извеждат на геостационарна орбита спътници с маса около 2.5 т. На нмодифициранаат ракета ще бъде използвана криогенна степен , която е индийска разработка. През февруари тази година ,на ракета от тази сетия вече бе изпитана тази криогенна степен.
Кумар е заявил , че ракетата от типа GSLV-Mk III може 'теоретически' да се използва за пилотирани мисии , но е отбелязал , че засега ISRO няма окончателно удобрение от правителството да започва дейности по пилотирана мисия.
"Наш ключов приоритет - това е националния интерес в извеждането на орбита на голямо число комуникационни спътници , спътници за отдалечено изучаване на Земята и навигациониони спътници . Поради това ние се фокусираме на увеличение на нашите стартови възможности , както на геостационарна орбита , така и на ниска околоземна орбита и на това, да направим нашите стартове ефективни по разходи" е пояснил директорът на ISRO
Тойе отбелязал , че GSLV-Mk III може да извежда на геостационарна орбита спътници с маса до 4 тона , а на ниска околоземна до 8 тона.
[Новости Космонавтики]прочетена[104] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft