От НАСА са решили за първи път да опитат да 'докоснат' Слънцето

От НАСА са заявили за планове да изпратят сонда , която ще се потопи в атмосферата на Слънцето. По информция от сайта на НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[31-05-2017] От НАСА са решили за първи път да опитат да 'докоснат' Слънцето
От НАСА са заявили за планове да изпратят сонда , която ще се потопи в атмосферата на Слънцето. По информция от сайта на НАСА.

Целта на мисията , именувана Solar Probe Plus, е да се съберат данни за слънчевата активност. Това вероятно ще помогне на хората да предсказват слънчеви изригвания и възникващите след това магнитни бури на Земята.
Апаратът, който ще ' докосне ' Слънцето , трябва да бъде истрелян в космоса през август 2018г. В продължение на седем години , сондата ще коригира своята траектория , използвайки гравитационното поле на Венера , покрай която ще прелети седем пъти . След което сондата ще се приближи до Слънцето на минимално разстояние - шест млн км .
Сондата трябва да издържи температурти 1400 С . За целта , инженерите са предвидили топлозащитен екран с дебелина 11см., направен от композитен материал с въглеводородни нишки. Освен това апаратът ще бъде снабден със система с циркулираща вода за намаляване на въздействието на слънчевото излъчване на приборите.
През 1976 сондата 'Хелиос-2' премина над слънчевата фотосфера на разстояние 43 млн км . Сондата бе изведена в космоса в рамките на мисия , цел на която бе изследване на слънчевия вятър и космическите лъчи.
[www.lenta.ru]прочетена[119] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft