От Роскосмос са съобщили за завършването на създаването на макета на новият пилотирано транспортен кораб.

Създаването на статическият макет на пилотираният транспортен кораб от ново поколение е завършено , са съобщили от Роскосмос

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-01-2024] От Роскосмос са съобщили за завършването на създаването на макета на новият пилотирано транспортен кораб.
Създаването на статическият макет на пилотираният транспортен кораб от ново поколение е завършено , са съобщили от Роскосмос

"Завършено е създаването на статическият макет на пилотирано транспортния кораб от ново поколение в състав - възвращаем апарат и двигателен отсек - за провеждане на статически изпитания , се казва в съпщението . - Завършва изготвянето на пълноразмерни макети на кораба за провеждане на виброусточивост и въртолетни изпитания. В рамките на държавният договор по РОС , РКК 'Енергия' през 2023 завърши ескизния проект , който премина експертиза на водещите научно изследователски организации и е представен в Роскосмос с цел разглеждане от научно техническия съвет на Роскосмос и комисията на държавния поръчител за представяне на заключение"

Освен това от Роскосмос са съобщили , че е завършен нов набор на кандидати в отряда на космонавтите - има 20 претендента от 263 подали заявки. "Пре з юли 2023 от Роскосмос бе обявен открит набор в отряда на космонавтите. Общо бяха подадени 263 пакета документи на претенденти , от които 69 жени . 63 са били от военно служещи, 45 от работещи в ракетно космическия отрасъл. На първият етап - на живо , са били поканени 41 претендента ( 33 мъже и 8 жени ) . На текущия момент са останали само 20 претендента , двама от които вече успешно са преминали всички проверки и чакат последната дума от лекарската комисия . На 20 декември 2023 приемът на документи е завършен" се казва в съобщението.
По рано от Роскосмос са напомнили , че за осигуряване на непрекъснатост в руската пилотирана програма в периода на създаване на РОС има договор с РКК Енергия за създаване на КК за реализация на полети до МКС в периода 2025-2027.
През 2023 в съответствие с разпореждане на правителството на РФ за подържане на надежноста на фунциониране на МКС в цяло и гарантирано присъствие на руския сегмент на МКС - на минимум един космонавт на Роскосмсо и присъствеие на американския сегмент на МКС на минимум 1 американски астронавт - Роскосмос и НАСА имат договореност за продължаване на кръстосаните полети поне до 2025г.
[ИтарТасс]прочетена[555] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links