Три члена на МКС се завърнаха на Земята

Спускаемият апарат на пилотираният КК 'Съюз МС-17' с три члена от екипажа на МКС реализира меко кацане юго-източно от гр Жезказган .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-04-2021] Три члена на МКС се завърнаха на Земята
Спускаемият апарат на пилотираният КК 'Съюз МС-17' с три члена от екипажа на МКС реализира меко кацане юго-източно от гр Жезказган .

На Земята се завърхана руските космонавти Сергей Рижков и Сегей Куд-Сверчков , а също така астронавтката на НАСА Кетлин Рубенс. Първи от спускаемията апарат бе изваден командира на кораба - Рижков, след това борд-инженерите Куд-Сверчков и Рубинс. На амаериканската астронавтка подариха букет цветя.
Корабът се разкачи от МКС в 4:34 в събота. На станцията останаха да работят седем члена екипаж - космонатите на Роскосмос - Олег Новицки и Петър Дубров, астроантите на НАСА Майкъл Хопкинс , Виктор Гловер , Шенън Уокер , Марк Ванде Хай и астронавта на Японското космическо агенство Соити Ногути.
За времето прекарано на станцията , космонавтите ( тези които се завърнаха ) направиха едно излизане в открития космос и проведоха над 50 научни изследвания и експерименти , от които четири нови , а три се изпълняваха в автоматичен режим без участие на екипажа.
През март Рижков и Куд-Сверчков проведоха ремонтно възтановителни дейности по корпуса на модула 'Звезда' , където бяха открити пукнатии и възможни места на нехерметичност. В резултат на проведените дейности , изтичането на въздуха е намаляло три пъти.
[ИтарТасс]прочетена[124] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft