Стартът на кораба 'Съюз МС-25' е отложен за 23 март

Причините за отмяната на старта на РН 'Съюз-2.1а' с пилотираният КК 'Съюз МС-25' са установени , стартът е отложен за 23 март, това е съобщул ген директорът на Роскосмос Юрий Борисов.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-03-2024] Стартът на кораба 'Съюз МС-25' е отложен за 23 март
Причините за отмяната на старта на РН 'Съюз-2.1а' с пилотираният КК 'Съюз МС-25' са установени , стартът е отложен за 23 март, това е съобщул ген директорът на Роскосмос Юрий Борисов.

"Ние имаме резервна дата - 23 март 15:36:20 мск" е заявил ръководителят на държавната корпорация. Той е съобщил , че по време на завършващия етап от предстартовата подготовкка е възникнала не планова ситуация, в резултат на което процедурата по старта е била прекратена.
"Причините са открити , и това е падане на напрежението в химическият източник на ток" е заявил Юрий Борисов.
Той е съобщил , че екипажа е евакуиран от кораба, след което стартовия комплекс ще бъде върнат в изходно положение, след което специалистите ще проведат детайлна проверка на причините за отмяна на старта.
Изпълнителния директор по пилотираните програми на Роскосмос Сергей Крикальов е съобщил, че автоматиката която контролира старта е отработила както трябва. "Автоматиката се е задействала при контрола на старта и не е допуснала неправилна работа на системите на кораба. Екипажът е в безопасност , напусна ракетата и свали скафандрите. " е казал Крикальов.
Такъв инцидент се случва за първи път в историята на руската космонавтика. С безпилотони кораби е имало подобни инциденти , но с пилотирани никога досега .
Стартът на РН 'Съюз-2.1а' , която трябваше да изведе на орбита пилотиранията КК 'Съюз МС-25' с космонавтите - Олег Новицки , белоруската Марина Василевская и американската астронавтка Трейси Дайсон, бе отменен 20 сек преди старта.
[ИтарТасс]прочетена[82] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links