Екипажът на пилотираният КК 'Шенчжоу-17' се завърна на Зземята.

Екипажът на пилотиранията КК 'Шенчжоу-17' благополучно се завърна на Земят след шест месеца на орбиталната станция на КНР.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[30-04-2024] Екипажът на пилотираният КК 'Шенчжоу-17' се завърна на Зземята.
Екипажът на пилотиранията КК 'Шенчжоу-17' благополучно се завърна на Земят след шест месеца на орбиталната станция на КНР.

Спускаемата капсула с тримата тайконавти се е приземила на площадката Думфен в автономния район на Вътрешна Монголия в северната част на Китай. Тяхната мисия включваше начуни експерименти и изпитания на различни полезни товари , а също така извънкорабна дейност, в частност провеждане на монтажни и ремонтни дейности в космоса. Освен това , тайконавтите са събирали експлоатационни данни , изпълнявали са задачи за повишаване на ефективноста на фунционирането на станцията и усилване на координацията при взаимодействие с наземните центрове за управление и контрол.
Централната телевизия на Китай е предавала в пряк ефир процеса на приземяването на капсулата.
Ротацията на китайската орбитална станция 'Тянгун' бе реализирана на 28 април. На вахта застъпи екипажът от КК 'Шанчжоу-18' , който ще прекара на орбита около шест месеца и ще се завърне на Земята.
КК 'Шенчжоу-18' с тримата тайконавти на борда, успешно бе изведен на ор бита на 25 април. В състава на екипажа влизат тайконавтите Е Гуанфу - командир на кораба , Ли Цун и Ли Гуансу.
[ИтарТасс]прочетена[309] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links